Weer terug
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg Merel
03 Augustus 2006 | Nederland, Rosmalen
Wel wat later aagekomen dan verwacht, met ongeveer 5 uur vertraging. De vlucht van dinsdagavond was geannuleerd omdat de gezagvoerder het vliegtuig niet luchtwaardig had verklaard. 2 dagen daarvoor was de bliksem ingeslagen. Dat gebeurt regelmatig bij vliegtuigen en dat kan nogal wat gevolgen hebben, vooral vanwege het enorme magnetische veld dat dan ontstaat. Er volgt dan een uitgebreide controle van het vliegtuig voordat het weer de lucht in gaat. Dat was nu ook gebeurt maar tijdens de vlucht van Amsterdam naar Miami kwamen er allerlei onrustbarende meldingen via de computers over mankementen. Volgens de gezagvoerder waren die storingen niet echt maar kwamen alleen de meldingen binnen........... Anyway, hij vond het niet verantwoord om weer met dat ding de lucht in te gaan. Dus die mensen zijn dinsdagavond naar een hotel gestuurd en vertrokken gisteravond (woensdag) op 'onze' tijd (20.00 uur Amerikaanse tijd). Ondertussen waren allerlei technici hard aan het werken aan het vliegtuig dat ons weer naar Amsterdam moest brengen. Omdat er een testapparaat vanuit Nederland moest meekomen met de vlucht van 17.30 uur duurde het nog de hele avond voordat het sein veilig werd gegeven. Dat was om 23.00 uur en om 01.20 uur vertrokken we. Trouwens wel vreemd: voor het testen van een Boeing (toch een Amerikaans toestel???) moet er spul uit NL worden ingevlogen. De piloot vertelde dat ze dit anders wel eens kunnen lenen van American Airlines maar dat deze keer niet lukte.
We hebben niets meer gehoord over storingen, we zijn veilig over de plas gekomen dus we gaan ervan uit dat de technici hun werk goed gedaan hebben.... Verder een goede vlucht, beetje veel turbulentie maar wel snel. Vanaf Schiphol met de trein naar Den Bosch waar opa Piet ons heeft opgehaald. Tis wel rotweer hier hoor...getsie.
En nu is het wassen en opruimen. Merel en ik gaan nog een paar dagen naar Karin, Mari en Liza-Marie in Spanje, dus ik ga hier zeker niet klagen over het weer of over wat dan ook.
Peter gaat kijken of hij van het weekend een beetje orde kan scheppen in alle foto's die we hebben. Dan plaatsen we er vast nog wel een paar! En Merel wil vast ook na volgende week nog wel een stukje schrijven. Ze heeft de smaak helemaal te pakken.
Groetjes en tot snel allemaal.